Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ράσμουσεν: Η κυριαρχία του Καντάφι φτάνει στο τέλος της

Η εκστρατεία στη Λιβύη επιτυγχάνει τους στόχους της, δήλωσε ο ΓΓ της Συμμαχίας.

Η ΝΑΤΟϊκή εκστρατεία στη Λιβύη επιτυγχάνει τους στόχους της και η κυριαρχία του Μουάμαρ Καντάφι φτάνει σε ένα τέλος, τόνισε ο ΓΓ της Ατλαντικής Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Οι NATOϊκές δυνάμεις κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους στη Λιβύη σε μια προσπάθεια να βγουν από το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει η παραμονή του Καντάφι στην εξουσία, παρά τις συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές και την αντίσταση των αντικαθεστωτικών.

Η Βρετανία ανακοίνωσε την Κυριακή πως εξοπλίζει με βόμβες μεγάλης διατρητικότητας ( «bunker-busting» ) τα πολεμικά της αεροσκάφη που πετούν πάνω από την Λιβύη, υπογραμμίζοντας πως αυτό θα αποτελέσει ένα σαφές μήνυμα προς τον Καντάφι ότι ήρθε η ώρα να φύγει.

«Η επιχείρησή μας στη Λιβύη πετυχαίνει τους στόχους της...Έχουμε πλήξει σε μεγάλο βαθμό την δυνατότητα του Καντάφι να σκοτώνει το λαό του», τόνισε ο Ράσμουσεν από τη Βάρνα όπου πραγματοποιείται φόρουμ του ΝΑΤΟ.

«Η τρομοκρατία του Καντάφι φτάνει στο τέλος. Βρίσκεται όλο και περισσότερο απομονωμένος, στην πατρίδα του και στο εξωτερικό. Ακόμα και οι κοντινοί του άνθρωποι αποχωρούν, αποστατούν ή τον εγκαταλείπουν», είπε χαρακτηριστικά ο Ράσμουσεν.

Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έχουν εντατικοποιήσει τις αεροπορικές τους επιδρομές εναντίον της Τρίπολης και έχουν πλήξει το συγκρότημα Μπαμπ αλ-Αζιζίγια του Καντάφι στο κέντρο της πόλης.

«Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι να σταματήσουν τελείως οι επιθέσεις και οι απειλές για επιθέσεις εναντίον αμάχων, μέχρι το καθεστώς να αποσύρει τις δυνάμεις και τους μισθοφόρους του στις βάσεις και στους στρατώνες», κατέληξε ο Ράσμουσεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.