Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Βομβάρδισαν τη Ζινζιμπάρ στην Υεμένη

Reuters

ΣΑΝΑΑ. Η αεροπορία της Υεμένης βομβάρδισε χθες την πόλη Ζινζιμπάρ στα νότια της χώρας, σε μια επιχείρηση που είχε στόχο να ενισχύσει το προφίλ του προέδρου Σαλέχ ως συμμάχου της Δύσης εναντίον του ισλαμικού εξτρεμισμού. Ο Σαλέχ έχει αγκιστρωθεί στην εξουσία παρά τις συνεχιζόμενες αιματηρές διαδηλώσεις και τις συνεχείς συμφωνίες που υποτίθεται ότι εγγυώνται την αποχώρησή του. Η αεροπορία και το πυροβολικό του Σαλέχ έπληξαν χθες τη Ζινζιμπάρ, πόλη 20.000 κατοίκων, η οποία προ ημερών είχε περάσει στον έλεγχο ισλαμιστών ανταρτών και στοιχείων που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα. Τουλάχιστον 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους. «Η πόλη έχει καταστραφεί. Ολοι οι κάτοικοί της έχουν φύγει. Ακόμη και οι σκύλοι και τα γαϊδούρια έχουν φύγει», είπε εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Σαλέχ ότι επέτρεψε την κατάληψη της πόλης από τους ισλαμιστές προκειμένου να θορυβήσει τη Δύση και τις δυνάμεις της περιοχής, εκβιάζοντας την υποστήριξή τους.

Οι δυνάμεις του Σαλέχ εξακολούθησαν την Κυριακή να εξοντώνουν τους οπαδούς της αντιπολίτευσης, ανοίγοντας πυρ εναντίον διαδήλωσης στην πόλη Ταΐζ και σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 άτομα. «Οι περισσότεροι από τους εκατοντάδες τραυματίες είχαν δεχθεί πυρά, ενώ κάποιοι είχαν παρασυρθεί από μπουλντόζες», ανέφερε ιατρική πηγή στην Ταΐζ.

Παράλληλα, ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας Σαμπαφόν, του οποίου η ιδιοκτησία σχετίζεται με φυλή εχθρική προς τον Σαλέχ, ανακοίνωσε ότι οι Αρχές ευθύνονται για τη διακοπή των υπηρεσιών διεθνούς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας καθώς και Ιντερνετ. Εν τω μεταξύ, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι οι τρεις Γάλλοι εργαζόμενοι ανθρωπιστικής οργάνωσης που εξαφανίστηκαν το Σαββατοκύριακο κοντά στην πόλη Σαγιούν έχουν απαχθεί, αν και δεν είναι σαφές από ποιον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.