Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Εθνικό συμβούλιο σχημάτισαν οι Σύροι αντικαθεστωτικοί

Οι Σύροι αντιφρονούντες σχημάτισαν ένα «Εθνικό Συμβούλιο» κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, ανακοίνωσε σήμερα στον Τύπο μια ομάδα αντιφρονούντων.

«Ανακοινώνουμε τη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου που θα οδηγήσει την συριακή επανάσταση της Συρίας, αποτελείται από όλες τις κοινότητες, καθώς και τους εκπροσώπους των εθνικών πολιτικών δυνάμεων μέσα και έξω από τη Συρία», δήλωσε η ίδια πηγή.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας αυτής, Τζαμίλ Σαίμπ, διευκρίνισε ότι το «Εθνικό Συμβούλιο» αποτελείται από γνωστούς αντιφρονούντες, κυρίως τον Αμπντάλα Τραντ ελ Μουλαχίμ ο οποίος είναι αλληλέγγυος προς τους σύρους αντιφρονούντες που πραγματοποίησαν σύνοδο στις αρχές Ιουνίου στην Αττάλεια (Τουρκία) - πρόκειται για τους Μαμούν αλ Χόμσι, Σέιχ Χάλεντ αλ Χάλαφ, Χάιτχαμ αλ Μάλεχ, Σουχαίρ αλ Ατάσι και Αρεφ Νταλίλα, οι τρεις τελευταίοι βρίσκονται στη Συρία.

Ο κ. Σαίμπ και η ομάδα του έδωσαν την συνέντευξη Τύπου σε περιοχή που δεν απέχει πολύ από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.