Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Συλλήψεις Παλαιστινίων για «σχεδιαζόμενες επιθέσεις» στο Ισραήλ

Μέλη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης συνελήφθησαν από την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ, κατηγορούνται ότι «σχεδίαζαν επιθέσεις».

Η Σιν Μπετ, η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε περισσότερους από 20 Παλαιστίνιους, μέλη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP) στην Ραμάλα και στην ανατολική Ιερουσαλήμ, τους οποίους κατηγορεί ότι σχεδίαζαν απαγωγές και επιθέσεις.

Σύμφωνα με την Σιν Μπετ, τα άτομα που συνελήφθησαν σχεδίαζαν να απαγάγουν Ισραηλινούς και προσπαθούσαν να βρουν όπλα για να διεξάγουν επιθέσεις.

Οι ακτιβιστές του FPLP σχεδίαζαν να απαγάγουν έναν πλούσιο Παλαιστίνιο, ο οποίος ασχολείται με τα ακίνητα, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τα σχέδιά τους, πρόσθεσε η υπηρεσία.

«Αυτούς τους δύο τελευταίους μήνες, η Σιν Μπετ, ο στρατός και η αστυνομία απέτρεψαν τη δημιουργία ενός στρατιωτικού πυρήνα του FPLP στην περιοχή της Ραμάλας» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Σιν Μπετ ανακοίνωσε τα ονόματα πέντε ανδρών, ανάμεσά τους και του φερόμενου ως επικεφαλής της επιχείρησης, του 40χρονου Νάσερ Άμπου Χαντίρ, κάτοικου της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.