Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αποχώρηση των ισλαμιστών από την επιτροπή για την πολιτική μεταρρύθμιση στην Τυνησία

Το ισλαμιστικό κίνημα Ενάχντα αποχωρεί από την Εθνική Επιτροπή για την πολιτική μεταρρύθμιση.

Ο πρόεδρος του ισλαμιστικού κινήματος της Τυνησίας Ενάχντα, Ρασίντ Γανούσι, ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρηση του κόμματός του από την Εθνική Επιτροπή για την πολιτική μεταρρύθμιση που έχει επιφορτισθεί να συντάξει το σχέδιο του νέου Συντάγματος στην μετά -Μπεν Άλι εποχή.

«Το κίνημα Ενάχντα είναι υποχρεωμένο να αποχωρήσει οριστικά από την επιτροπή», την οποία ορισμένοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να «προωθήσουν τους δικούς τους στόχους», δήλωσε ο κ. Γανούσι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημειώνοντας ότι η επιτροπή πιστεύεται ότι έχει μία λαϊκή νομιμοποίηση, ενώ δεν την έχει.

«Ποιοι είστε εσείς που θέλετε να ορίσετε τους βασικούς νόμους για το λαό;» πρόσθεσε ο ηγέτης του Ενάχντα.

Το ισλαμιστικό κίνημα της Τυνησίας είχε ανακοινώσει και τον προηγούμενο μήνα την αποχώρησή του από την επιτροπή λόγω του μη καθορισμού οριστικής ημερομηνίας για την τέλεση των γενικών εκλογών αλλά μετά από την συμφωνία για την ημερομηνία των εκλογών επέστρεψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.