Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Τα τανκς του Μάο και τα δακρυγόνα του Χριστόφια

www.tanea-london.net 13.7.2011 Της Φανούλας Αργυρού

Το ξεσήκωμα αγανάκτησης σ΄ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο, της βάσης του λαού το βράδυ της Τρίτης 12 Ιουλίου 2011 και ειδικότερα όταν πέραν των 10,000 κόσμου βγήκε στους δρόμους, με τα παιδιά και τα εγγόνια του, μητέρες, πατεράδες, γιαγιάδες, παππούδες όλοι μαζί μια οικογένεια, ήταν το δεύτερο τέτοιο μετά την παγκύπρια κινητοποίηση το 1992 εναντίον των βρετανικών Σχεδίων Γκάλι.
Ξεσηκώθηκε ο λαός γιατί δεν αντέχει άλλο. Δεν ξέρει που να βάλει το κεφάλι του και να κλάψει τη άδικη του μοίρα. Δεν αντέχει η καρδιά του και η ψυχή του την καταστροφή που επιφέρει αυτή η κυβέρνηση στο τόπο με τους ανάξιους χειρισμούς της. Που δεν βασίζονται μόνο στον ερασιτεχνισμό και την επικινδυνότητα που την συνοδεύει, αλλά κυρίως στις πιστές ιδεολογικές αντιλήψεις και ευαγγέλια με τα οποία γαλουχήθηκε ο επικεφαλής αυτής, Δημήτρης Χριστόφιας, στη Μόσχα του Στάλιν και του Λένιν του 19ο αιώνα. Που κατεδαφίστηκαν προ δεκαετίες μαζί με τα αγάλματά τους, στην ίδια την Ρωσία, διαλύοντας τις κομμουνιστικές δικτατορίες τους.

Ξεσηκώθηκε ο λαός ειρηνικά και έντιμα, αγανακτισμένα και απελπισμένα να διαμαρτυρηθεί για τον άδικο και μαρτυρικό χαμό 12 παιδιών του που υπηρετούσαν την ΠΑΤΡΙΔΑ, και δολοφονήθηκαν από την εγκληματική ανευθυνότητα της ηγεσίας της ιδίας της ΠΑΤΡΙΔΑΣ του. Που κατά τα άλλα ορκίστηκε να υπερασπίζεται...
Ξεσηκώθηκε ο λαός - ΑΟΠΛΟΣ - να κλάψει με αναμμένα κεριά στους δρόμους τα 12 παλληκάρια του. Που δεν έχασε στο πεδίο των μαχών εναντίον του εχθρού της ΠΑΤΡΙΔΑΣ του, αλλά, στα χέρια εκείνων που ορκίστηκαν να δουλέψουν και να προστατεύσουν το εθνικό συμφέρον της χώρας και την ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Και πως απάντησε αυτή η ένοχη κυβέρνηση; Αντί να βγεί ο ίδιος ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας με δάκρυα στα μάτια (όπως κάνει κάθε «ψύλλου πήδημα» όπως έγραψε και ένας συγκάτοικος του είχε στη Μόσχα) να ζητήσει συγνώμη, να κάνει ένα διάγγελμα αυτοκριτικής προς το λαό, να κατεβεί στην είσοδο του προεδρικού του και να ανταμώσει το λαό, τους έλουσε με δακρυγόνα! Δακρυγόνα στα μικρά παιδιά, τα παιδιά και τα εγγόνια μας στους ώμους των οποίων πέταξε και την ευθύνη για αναθεώρηση των βρετανικών βάσεων (δήλωση στο Μπρούγκινς Αμερικής).
Δεν φταίει η αστυνομική δύναμη που το έκανε (αν και μπορούσαν και εκείνοι να αρνηθούν τίμια και πατριωτικά) αλλά εκείνοι που της έδωσαν το πράσινο φως τέτοιας ανελέητης αντιμετώπισης των αγανακτισμένων χιλιάδων. Οι ίδιοι που φταίνε για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί. Οι αμετανόητοι επικίνδυνοι που κυβερνούν.
Η περιφρονητική αυτή συμπεριφορά προς το λαό θυμίζει μια άλλη περίπτωση: εκείνη στη Πλατεία Τιάνακεν της Κίνας στις 4 Ιουνίου 1989. Αν όχι στο αποτέλεσμα, σίγουρα στην αντίληψη και στόχο. Όταν στη χώρα του κομμουνιστή Μάο με αντικαταστάση τότε τον Deng Xiaoping αδίστακτα οι ένοπλες δυνάμεις άναψαν πυρ εναντίον των ειρηνικά διαμαρτυρομένων ΑΟΠΛΩΝ και πέρασαν και τα τάνκς των πάνω από νέους ανθρώπους των, και ενσυνείδητα δολοφόνησαν, εκατοντάδες ειρηνικά διαμαρτυρόμενους φοιτητές, παιδιά της ίδιας τους της πατρίδας σε μια προσπάθεια επίδειξης ελέγχου και που ποτέ δεν απολογήθηκαν...
Η διαμαρτυρία εκείνη του λαού ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση προς το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας από την επανάσταση του 1949. Λέχθηκε ότι ο ίδιος ο ηγέτης της Κίνας Deng Xiaoping διέταξε τη σφαγή της Πλατείας Τιάναμεν όπως έμεινε ιστορικά γνωστή, για να ενισχύσει την επιβολή του πάνω στο λαό...
Ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι ο 6ος πρόεδρος, από το 2008, της νεαρής συγκριτικά Κυπριακής Δημοκρατίας. ΄Ομως ο χειρότερος όχι μόνο της μικρής Κύπρου αλλά ίσως και του κόσμου που θυσιάζει την ασφάλεια της χώρα τους αφενός για χάρη σχέσεων άλλων χωρών και ιδεολογιών περασμένων αιώνων και αφετέρου λόγω ανικανότητας και ανευθυνότητας.
Με την ανευθυνότητα και ανικανότητα τους αυτή, πέραν των αδικοχαμένων 12 παλληκαριών της Κύπρου, πρέπει να τονιστεί με μελανά χρώματα, οι κυβερνώντες κατέστρεψαν συν άλλοις ένα από τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, εκείνο του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού Βασιλικού.
Τώρα έμεινε πλέον να παραδώσουν για χάρη «λύσης» ολόκληρη τη Κύπρο στην Τουρκία...
Φανούλα Αργυρού
Λονδίνο, 13.7.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.