Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Στη Νορβηγία ως ένδειξη αλληλεγγύης ο Νταβούτογλου



Το πρακτορείο Ανατολή μεταδίδει σήμερα, Πέμπτη, ότι ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανήγγειλε ότι πρόκειται να μεταβεί στη Νορβηγία «εντός των προσεχών ημερών», θέλοντας να επιδείξει στη σκανδιναβική χώρα «την αλληλεγγύη της Τουρκίας, μετά τις φονικές επιθέσεις της Παρασκευής».

«Προβλέπουμε να μεταβούμε στη Νορβηγία εντός των προσεχών ημερών για να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας», μετά τις δολοφονίες 76 ανθρώπων -φονική έκρηξη κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, αθρόοι πυροβολισμοί στο κοντινό νησί Οτόγια- δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου, αφού συναντήθηκε με τον νορβηγό πρεσβευτή στην Άγκυρα.

Ανάμεσα στα θύματα του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ είναι βεβαιωμένο τώρα ότι συγκαταλέγεται μια νέα Νορβηγή τουρκικής όμως καταγωγής, η Γκιζέμ Ντογάν. Θα κηδευτεί τη Δευτέρα, αναφέρεται στα ΜΜΕ.

«Στο μέτρο του δυνατού, θα φροντίσουμε η επίσκεψη μας να συμπέσει χρονικά με την κηδεία της Ντογάν», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.