Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Χέιγκ: Σημαντικός ο ρόλος της Αφρικανικής Ένωσης στην επίλυση της λιβυκής κρίσης

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Γουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε στον Ζαν Πινγκ πρόεδρο της επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης πως ο οργανισμός του έπαιξε «έναν σημαντικό ρόλο» στην επίλυση της κρίσης στη Λιβύη.

Στη διάρκεια «μιας χρήσιμης συνομιλίας» ο Χέιγκ επισήμανε πως «η Α.Ε. έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο υποστηρίζοντας μια διαδικασία, την οποία πρέπει να ακολουθήσουν οι Λίβυοι για να καταλήξουν σε πολιτική επίλυση της κρίσης».

«Είναι σημαντικό το ότι η Αφρικανική Ένωση επισημαίνει πως ο Καντάφι δεν μπορεί να συμμετάσχει στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων και ότι πρέπει να μεταβιβάσει την εξουσία», υπογράμμισε ο Χέιγκ.

Αρκετοί Αφρικανοί ηγέτης φάνηκαν επιφυλακτικοί στο να πάρουν δημόσια θέση εναντίον του Μουάμαρ Καντάφι.

Παρά τις διαφορές ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την ΑΕ, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών είπε πως «υπάρχουν πολλά στοιχεία της πρότασης της ΑΕ πάνω στα οποία μπορούμε να εργαστούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.