Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Πολιτικό κόμμα στη Βεγγάζη από Λίβυους αντικαθεστωτικούς

Εξόριστοι Λίβυοι αντιφρονούντες ανακοίνωσαν σήμερα ότι δημιούργησαν ένα πολιτικό κόμμα στη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων ενάντια στον Μουάμαρ Καντάφι, το «πρώτο», σύμφωνα με τους ίδιους.

«Το αποκαλούμε το κόμμα της Νέας Λιβύης, διότι όλα έχουν καταστραφεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραμαντάν Μπεν Αμερ, 53 ετών, ένας από τους συνιδρυτές του κόμματος πριν την επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσής του στο ξενοδοχείο Uzu στη Βεγγάζη.

Σύμφωνα με τον Αμερ, ο οποίος κατοικεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 2.000 άνθρωποι έχουν ήδη συνταχθεί με το κόμμα, οι περισσότεροι από τη Βεγγάζη, πόλη καταγωγής του, και την Ντέρνα, απ' όπου κατάγεται ο Ράτζαντ Μαμπρούκ, 65 ετών, ο έτερος ιδρυτής της Νέας Λιβύης, ο οποίος ζει στο Ντάλας των ΗΠΑ.

«Μεταρρύθμιση και ανάπτυξη του πετρελαϊκού τομέα, αλλά και των εναλλακτικών πηγών ενέργειας», κυρίως της ηλιακής, είναι οι προτεραιότητες του κόμματος, ενώ ακολουθούν το σύστημα υγείας και η κοινωνική ασφάλεια.

«Πρόκειται για το πρώτο πολιτικό κόμμα που ανακοινώνει την ίδρυσή του», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπέιρ Ιμνέινα, πολιτικός αναλυτής από τη Βεγγάζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.