Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

To καλοκαίρι ξεκινά η αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν

Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν θα ξεκινήσει σιγά σιγά φέτος το καλοκαίρι με την επιστροφή 800 στρατιωτών τον Ιούλιο, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Είναι η πρώτη φορά που το Πεντάγωνο αναφέρει με κάποιες λεπτομέρειες το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης την οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία του τον Ιούνιο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αποχώρηση μέχρι το τέλος του έτους 10.000 ανδρών, ενώ θα ακολουθήσει έως το τέλος του καλοκαιριού του 2012 η αποχώρηση των υπόλοιπων ενισχύσεων που είχαν σταλεί στα τέλη του 2009 στο Αφγανιστάν, δηλαδή 23.000 στρατιώτες.

«Η αποχώρηση θα αρχίσει αυτό το μήνα, όπως τόνισε ο πρόεδρος στην ομιλία του», είπε ο στρατηγός Ντέιβιντ Ροντρίγκες, δεύτερος στην ιεραρχία της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στη διάρκεια τηλε-διάσκεψης από την Καμπούλ.

Η αποχώρηση αυτή αφορά «στρατεύματα μάχης, δυνάμεις υποστήριξης μάχης και δυνάμεις επιμελητειακής υποστήριξης μάχης», πρόσθεσε. «Θα είναι μια σταδιακή αποχώρηση και είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να αποσύρουμε τις δυνάμεις αυτές έως τα τέλη του έτους και να εκπληρώσουμε την αποστολή μας», είπε ο στρατηγός Ροντρίγκες.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατηγό, δύο αμερικανικές μονάδες εκ των οποίων η μια έχει τη βάση της στην Καμπούλ θα ολοκληρώσουν την αποστολή τους στο τέλος του μηνός και δεν θα αντικατασταθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.