Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Αυξάνονται οι νεκροί στη Συρία


Κυρώσεις κατά του Άσαντ για να μην συνεχιστεί η αιματηρή καταστολή των αντικαθεστωτικών επιδιώκουν Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι.

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχασαν σήμερα, Τετάρτη, τη ζωή τους σε ολόκληρη τη Συρία και περισσότεροι από 150 συνελήφθησαν τις τελευταίες 24 ώρες στη Χαράστα, κοντά στη Δαμασκό, ανακοίνωσαν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστές που βρίσκονται εκεί.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Χομς, στην κεντρική Συρία, ενώ δύο διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους στο Ταλμπισέχ, βόρεια της Χομς, από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού (LCC), η οποία συσπειρώνει Σύρους ακτιβιστές.

Εξάλλου ένας 28χρονος που είχε συλληφθεί πριν από μία εβδομάδα στο Χαν Σεχούν, στη δυτική Συρία, πέθανε σήμερα από βασανιστήρια, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Επίσης σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συντονιστικών Επιτροπών της Συριακής Επανάστασης, άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας στην Ντέιρ αλ Ζορ στη βορειοανατολική Συρία.

Οι συριακές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιχειρήσεις καταστολής στην πόλη αλ Μαγιαντίν στην Ντέιρ αλ Ζορ, όπου άνοιξαν πυρ αδιακρίτως και σκότωσαν δύο ανθρώπους, διευκρινίζει η Ομοσπονδία Συντονιστικών Επιτροπών της Συριακής Επανάστασης σε ανακοίνωσή της.

Η ίδια οργάνωση προσθέτει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας υποστηριζόμενες από άρματα μάχης επέδραμαν στην πόλη Άλμπου Ράχμα, επίσης στην Ντέιρ αλ Ζορ, στην οποία πραγματοποιούνται διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος από τα μέσα Μαρτίου.

Παράλληλα όπως προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού (LCC), στην Παλμύρα, η οποία βρίσκεται 245 χιλιόμετρα ανατολικά της Δαμασκού, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός νεαρού που σκοτώθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με το δίκτυο Αλ Τζαζίρα, οι νεκροί των τελευταίων 24 ωρών σε όλη τη Συρία ανέρχονται σε 13.

Εξάλλου χθες οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν τη Χαράστα, στα προάστια της Δαμασκού, και συνέλαβαν 120 ανθρώπους χθες και άλλους 37 σήμερα το πρωί.

Οι ευρωπαϊκές χώρες παρουσίασαν χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχέδιο απόφασης για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Συρία, οι οποίες έχουν στόχο ιδιαιτέρως τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Σχέδιο κυρώσεων κατά της Συρίας μελετούν ΗΠΑ και ΕΕ

Σχέδιο κυρώσεων κατά του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ, δεσμεύοντας την περιουσία του, αλλά και κατά 22 ακόμη Σύρων, τεσσάρων εταιρειών καθώς και κατά της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών, κατέθεσαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα στις οποίες η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία και η Πορτογαλία, καθώς και οι ΗΠΑ.

Οι χώρες που συνέταξαν το προς ψήφιση, από τα Ηνωμένα Έθνη, σχέδιο κυρώσεων, επιδιώκουν, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, να αποτρέψουν, με κάθε μέσο, την κυβέρνηση της Συρίας από το να επεκτείνει τη βίαιη καταστολή των αντικαθεστωτικών.

Το Reuters, αναφερόμενο στο ίδιο σχέδιο κυρώσεων, επισημαίνει πως ένας από τους στόχους του είναι και η απάντηση που θέλουν να δώσουν Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι στην πεντάμηνη επιχείρηση καταστολής, από τις δυνάμεις ασφαλείας του Σύρου ηγέτη Άσαντ, των διαδηλώσεων που κυριαρχούσαν στη Δαμασκό και σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη κόστισαν το θάνατο 2.200 πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.