Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Ιερουσαλήμ: Πράσινο φως για την ανέγερση κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς


Πράσινο φως από τον υπουργό Εσωτερικών για την ανέγερση κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικών έδωσε το οριστικό πράσινο για την ανέγερση 1.600 κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Ραμάτ Σλόμο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σύμφωνα με τον Ροέι Λαχμάνοβιτς, ο υπουργός Εσωτερικών Ελί Γισάι σκοπεύει επίσης να εγκρίνει «εντός των προσεχών ημερών» την ανέγερση 2.000 κατοικιών στον οικισμό Ζιβάτ Χαμάτος και 600 στον οικισμό Πισγκάτ Ζεέβ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Τα σχέδια αυτά εγκρίθηκαν «λόγω της οικονομικής κρίσης στο Ισραήλ γιατί αυτό θα βοηθήσει όσους αναζητούν τοποθεσίες για να χτίσουν στην Ιερουσαλήμ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου αναφερόμενος στο κίνημα κοινωνικής διαμαρτυρίας που ξεκίνησε στο Ισραήλ από τα μέσα Ιουλίου με αφορμή τα υψηλά ενοίκια.

«Αυτό δεν έχει να κάνει με την πολιτική, αλλά με την οικονομία», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, η ανέγερση των κατοικιών αυτών θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε μείωση των ενοικίων.

Τα σχέδια για την ανέγερση των 1.600 κατοικιών στον οικισμό Ραμάτ Σλόμο, τα οποία ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο του 2010 στη διάρκεια επίσκεψης του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, προκάλεσαν ένταση στις διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, καθώς η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ τον Ιούνιο του 1967.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.