Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του συριακού στρατού



Ο συριακός στρατός εισέβαλε σήμερα το πρωί υποστηριζόμενος από άρματα μάχης στην πόλη Σαρακέμπ της επαρχίας Ιντλέμπ για να καταπνίξει εξέγερση των κατοίκων κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακών Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Χθες, ο συριακός στρατός είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την περιοχή του Ιντλέμπ.

«Άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και λεωφορεία της αστυνομίας εισήλθαν στην πόλη Σαρακέμπ...Σφοδρά πυρά ακούστηκαν στη συνέχεια από την πόλη όπου πραγματοποιούνται καθημερινά διαδηλώσεις μετά τη βραδινή προσευχή με αίτημα την πτώση του καθεστώτος» του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, ανακοίνωσε η οργάνωση.

Νοτιότερα, δεκάδες άρματα μάχης εισέβαλαν στην πόλη Κουσέιρ στην επαρχία Χομς, σύμφωνα με ακτιβιστή. «Οι κάτοικοι έχουν διαφύγει στους γύρω αγρούς και οι επικοινωνίες με την πόλη έχουν διακοπεί», είπε.

Ο στρατός αποσύρθηκε χθες από την πόλη Χάμα έπειτα από μεγάλης κλίμακας επιχείρηση καταστολής της εξέγερσης, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν περί τους εκατό άνθρωποι και άλλοι τόσοι συνελήφθησαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το καθεστώς της Δαμασκού συνεχίζει την καταστολή της εξέγερσης με εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και σε άλλες περιοχές, καθώς ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασαντ δήλωσε αποφασισμένος να καταπνίξει την εξέγερση παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.