Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Λιβυκούς τραπεζικούς λογαριασμούς υπέρ του ΠΟΥ αποδεσμεύει η Ολλανδία


Το ολλανδικό ΥΠΕΞ αποδέσμευσε 100 εκατομμύρια ευρώ από λιβυκούς τραπεζικούς λογαριασμούς για να τα διαχειριστεί ο ΠΟΥ υπέρ των Λίβυων πολιτών.

Η Ολλανδία αποδέσμευσε ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ από τους λιβυκούς τραπεζικούς λογαριασμούς που είχε παγώσει, το οποίο τέθηκε στη διάθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την αγορά φαρμάκων για τον λιβυκό λαό, ανακοίνωσε σήμερα το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ένα ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ από τους λιβυκούς πόρους που έχουμε παγώσει αποδεσμεύτηκε ύστερα από αίτημα του ΠΟΥ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Βαρντ Μπεζέμερ.

Το ποσό που αποδεσμεύτηκε αντιπροσωπεύει ένα μέρος των λιβυκών πόρων που η ολλανδική κυβέρνηση είχε παγώσει το Μάρτιο, πρόσθεσε ο Μπεζέμερ χωρίς να διευκρινίσει ποιο είναι το συνολικό ποσό.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα προς τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Εξωτερικών Ούρι Ρόζενταλ τόνισε: «Λέω πάντα ότι οι κυρώσεις πρέπει να πλήττουν το καθεστώς και όχι το λαό. Αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα: οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Καντάφι που έχουν παγώσει, χρησιμοποιούνται για να σωθούν ζωές Λίβυων πολιτών» .

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο ΠΟΥ έχει «αναλάβει την επιχείρηση, που αφορά την παροχή περίθαλψης σε ασθενείς διαβητικούς και καρδιοπαθείς και την προμήθεια χειρουργικού υλικού» .

Η βοήθεια θα προωθηθεί «στη Βεγγάζη, τη Μισράτα και σε άλλες περιοχές τον έλεγχο των οποίων έχουν οι αντάρτες καθώς και σε περιοχές όπου ακόμη μαίνονται οι μάχες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.