Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Επιβεβαιώνει τη συνάντηση Μεντβέντεφ-Κιμ Γιονγκ Ιλ το Κρεμλίνο



Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ και ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα έχουν συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιανγκ και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται το πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή, αλλά πιστεύεται ότι θα γίνει αργότερα σήμερα, αφού το τρένο που μεταφέρει τον Κιμ έφτασε χθες Τρίτη στη Σιβηρία και συγκεκριμένα στο Ουλάν-Ούντε κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη.

«Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της επανάληψης των εξαμερών συνομιλιών για τα πυρηνικά στην Κορεατική Χερσόνησο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται πως η Ρωσία προωθεί μια ειρηνική, πολιτική και διπλωματική λύση στο πρόβλημα με στόχο «την αποκατάσταση της συνεργασίας και του διαλόγου» ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.