Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκική άσκηση υποστήριξης απόβασης με πυρά σε Λέσβο-Χίο


Άσκηση υποστήριξης απόβασης με ένα τμήμα της να αφορά επιχειρήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης με πραγματικά πυρά, πρόκειται να πραγματοποιήσει το τουρκικό Ναυτικό μεταξύ 22 και 23 Σεπτεμβρίου στην είσοδο του κόλπου της Σμύρνης και μεταξύ της Λέσβου και της Χίου, σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές του ΓΕΕΘΑ. Όπως αναφέρει η τουρκική NAVTEX NAVIGATIONAL WARNING NUMBER 608/11 οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρείς περιοχές (AREA 072, AREA 073, AREA 074) από τις 04.00 μέχρι το απόγευμα 18.00.


Αξίζει να σημειωθεί η δεύτερη περιοχή των ασκήσεων AREA 073 όπως φαίνεται και στον χάρτη βρίσκεται μεταξύ της Λέσβου και της Χίου περιορίζοντας σημαντική την δίοδο ναυσιπλοΐας μεταξύ των δύο ελληνικών νησιών σε μόλις 3 μίλια.
Επιπλέον η βόρεια περιοχή της τουρκικής άσκησης απέχει μόλις 6,85 μίλια από τις ακτές της Λέσβου δηλαδή μόλις 1500 μέτρα έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σίγουρα η συγκυρία που επέλεξαν οι Τούρκοι δεν είναι τυχαία...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.