Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ικανοποίηση Λίμπερμαν για την τοποθέτηση Ομπάμα στο Παλαιστινιακό

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομιλία στον ΟΗΕ του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και τόνισε πως ελπίζει να πείσει τους Παλαιστίνιους να επαναλάβουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ.

«Η ομιλία αυτή έδειξε στους Παλαιστίνιους ότι δεν υπάρχει συντομότερος δρόμος...Ελπίζω ότι θα πεισθούν να αντικρίσουν την πραγματικότητα και να επαναλάβουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» με το Ισραήλ, τόνισε ο Λίμπερμαν από τη Νέα Υόρκη.


«Ελπίζω ότι και το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή θα ταχθεί υπέρ αυτής της λύσης», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με την ομιλία του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή, ο Λίμπερμαν επισήμανε πως και ο Νετανιάχου «θα καλέσει τους Παλαιστίνιους να δεσμευτούν σε εντατικές ειρηνευτικές συνομιλίες».

Στην ομιλία του ο Ομπάμα απέρριψε το αίτημα ένταξης ενός Παλαιστινιακού κράτους, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει «σύντομος δρόμος» για την επίτευξη ειρήνης.

«Η ειρήνη δεν θα έρθει με δηλώσεις και αποφάσεις του ΟΗΕ. Αν ήταν τόσο εύκολο θα είχε ήδη έρθει», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.