Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Υεμένη: Σφοδρά πυρά βαρέων όπλων στην πρωτεύουσα

Συγκρούσεις στη Σαναά, βομβαρδισμοί θέσεων των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.


Συγκρούσεις με αυτόματα όπλα και οβίδες μεταξύ των αντίπαλων δυνάμεων ξέσπασαν νωρίς σήμερα το πρωί στη Σαναά, όπου η καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας των διαδηλώσεων στις οποίες ζητείται η αποχώρηση του προέδρου 'Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, προκάλεσαν το θάνατο 27 ανθρώπων χθες Δευτέρα, σύμφωνα με κατοίκους.

Μετά μια σχετικά ήσυχη νύχτα, οι συγκρούσεις επαναλήφθηκαν γύρω στις 05:00 το πρωί μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των στρατιωτών του αντιπολιτευόμενου στρατηγού 'Αλι Μόχσεν αλ-'Αχμαρ στην οδό αλ-Ζουμπέιρι, όπου κατασκηνώνουν διαδηλωτές από την Κυριακή, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν ακόμη το πρωί, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές χωρίς να κάνουν λόγο για θύματα.

Παράλληλα θέσεις των ανδρών του στρατηγού αλ-'Αχμαρ που προσχώρησαν στο κίνημα αμφισβήτησης το Μάρτιο αποτέλεσαν τον στόχο βομβαρδισμών από τη συνοικία Χέντα στην νότια Σαναά όπου έχουν αναπτυχθεί μονάδες της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς. Το επίλεκτο αυτό σώμα στρατού τελεί υπό τη διοίκηση του πρωτότοκου γιου του Σάλεχ, του 'Αχμαντ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Είκοσι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στη Σαναά σε μια βίαιη καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι διαδηλωτές ζητούν την αποχώρηση του προέδρου Σάλεχ, σύμφωνα με την επιτροπή της οργάνωσης της επανάστασης.

Ο απολογισμός αυτός αυξάνει, σύμφωνα με την επιτροπή, σε 53 τον αριθμό των «μαρτύρων» που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Σαναά από την Κυριακή, όταν οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στην πλατεία Αλλαγής, που είναι το επίκεντρο της αμφισβήτησης από το Φεβρουάριο, έως την οδό αλ-Ζουμπέιρι που ορίζει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των στρατευμάτων που παραμένουν πιστά στον πρόεδρο Σάλεχ και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.