Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Διαδήλωση στη Μόσχα κατά της υποψηφιότητας Πούτιν στις προεδρικές εκλογές



Μερικές εκατοντάδες πολιτών διαδήλωσαν, σήμερα, σε κεντρικούς δρόμους της Μόσχας, πολύ λίγο αφότου επίσημα ανακοινώθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα η υποψηφιότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης άνοιξης.

«Ζητούμε από την κυβέρνηση να παραιτηθεί, αλλά και να εισαγάγει προς ψήφιση ένα φυσιολογικό εκλογικό σύστημα», τόνισε με δηλώσεις του ο Ντένις Μπιλούνοφ, του κινήματος «Αλληλεγγύη», μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Οι διαδηλωτές τερμάτισαν συμβολικά την πορεία τους στην πλατεία Πούσκιν. Εκεί, ξεδίπλωσαν ένα μεγάλο πανό, με το σύνθημα: «Είμαι για μια Ρωσία χωρίς όμως τον Πούτιν».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν (πρώην στέλεχος της Κα Γκε Μπε ) ολοκλήρωσε εντός του 2008 τη δεύτερη διαδοχική προεδρική θητεία του.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.