Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αποκλεισμός της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ


Με αφορμή το εβραϊκό Νέο Έτος.


Το Ισραήλ θα επιβάλει αυστηρό αποκλεισμό στη Δυτική Όχθη από τα μεσάνυχτα σήμερα (27 Σεπτεμβρίου), με αφορμή τους εορτασμούς για το εβραϊκό Νέο Έτος, το οποίο αρχίζει αύριο το βράδυ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Το μέτρο αυτό, το οποίο έλαβε «για λόγους ασφαλείας» ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, θα παραμείνει σε ισχύ ως την 1η Οκτωβρίου τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) μετά το τέλος των εορτασμών, προστίθεται στην ανακοίνωση του στρατού.

Στη διάρκεια της περιόδου αυτής, δεν θα επιτρέπεται στους Παλαιστίνιους να μεταβαίνουν στο Ισραήλ, με εξαίρεση περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με ανθρωπιστικούς λόγους και τα άτομα που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης.

Το Ισραήλ κλείνει συστηματικά τα περάσματα μεταξύ του εδάφους του και της Δυτικής Όχθης στις σημαντικές εορτές του λόγω του φόβου να υπάρξουν επιθέσεις. Το Ισραήλ έχει επιβάλει εξάλλου αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας από τότε που η παλαιστινιακή Χαμάς ανέλαβε τον έλεγχο της Γάζας τον Ιούνιο του 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.