Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Λίμπερμαν: Η παλαιστινιακή πρωτοβουλία στον ΟΗΕ «δε θα μείνει αναπάντητη»

Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Αβίγκντορ Λίμπερμαν προειδοποίησε εκ νέου σήμερα ότι το αίτημα ένταξης ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ δεν θα μείνει αναπάντητο από την πλευρά του Ισραήλ.

«Η παλαιστινιακή πρωτοβουλία δεν θα μείνει αναπάντητη από την πλευρά του Ισραήλ, αλλά δε νομίζω ότι πρέπει να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες», τόνισε ο Λίμπερμαν στο ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού από τη Νέα Υόρκη.

«Πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Διαθέτουμε τα μέσα για να τα αντιμετωπίζουμε», πρόσθεσε ο Λίμπερμαν.

Ο Ισραηλινός υπουργός απέκλεισε εξάλλου κάθε πάγωμα των ισραηλινών εποικιστικών δραστηριοτήτων στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Δεν θα υπάρξει πάγωμα ούτε για μια ημέρα», διαβεβαίωσε ο Λίμπερμαν, απορρίπτοντας ένα από τα αιτήματα των Παλαιστινίων για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, που έχουν διακοπεί εδώ και ένα χρόνο.

Ο Λίμπερμαν διέψευσε εξάλλου τις δηλώσεις που τού απέδωσε η εφημερίδα Γιεντιότ Αχαρονότ σύμφωνα με τις οποίες απείλησε να προκαλέσει κατάρρευση του κυβερνώντος συνασπισμού εάν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν επιβάλει κυρώσεις κατά των Παλαιστινίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.