Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Γιος του Καντάφι θέλει να παραδοθεί στο ΔΠΔ

Να παραδοθούν στη Χάγη θέλουν ο γιος του Καντάφι, Σάιφ και ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ, καθώς και ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Λιβύης Αμπντάλα αλ Σενούσι προτίθενται να παραδοθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, ανέφερε σήμερα ένας κορυφαίος στρατιωτικός εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

«Προτείνουν έναν τρόπο για να παραδοθούν στην Χάγη» δήλωσε ο Άμπντελ Ματζίντ Μλέγκτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σάιφ αλ Ισλάμ και ο Αμπντάλα αλ Σενούσι βρίσκονται κάπου κοντά στα σύνορα με το Νίγηρα.

Ο Λίβυος αξιωματούχος σημείωσε ότι οι δύο άνδρες προσπαθούν να πετύχουν μία συμφωνία προκειμένου να παραδοθούν στο δικαστήριο μέσω μιας γειτονικής χώρας, την οποία δε διευκρίνισε.

«Αισθάνονται ότι δεν είναι ασφαλές για εκείνους να μείνουν εκεί που βρίσκονται ή να πάνε κάπου αλλού» πρόσθεσε.

Δεν επιβεβαιώνει το ΔΠΔ

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι δεν έχει κάποια επιβεβαίωση ότι ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι Σάιφ αλ Ισλάμ και ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Λιβύης Αμπντάλα αλ Σενούσι προτίθενται να παραδοθούν στο δικαστήριο.

«Δεν έχουμε επιβεβαίωση για αυτό προς το παρόν. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο για περισσότερες πληροφορίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΠΔ της Χάγης Φάντι Ελ Αμπντάλα.

Τον Ιούνιο το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά του Μουάμαρ Καντάφι, του γιου του Σάιφ αλ Ισλάμ και του αλ Σενούσι με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.