Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Αναταραχή και στο Κουβέιτ

Πλήθος διαδηλωτών συγκρούστηκε με την αστυνομία και εισήλθε στο κτίριο της Βουλής του Κουβέιτ την Τετάρτη, αποδεικνύοντας μετέωρες τις εκτιμήσεις ότι στο εύπορο Κουβέιτ δεν θα φυσήξει ο άνεμος της Αραβικής Ανοιξης. Οι διαδηλωτές κατέλαβαν για λίγα λεπτά την αίθουσα συνεδριάσεων, τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και αποχώρησαν. «Η Τετάρτη ήταν μόνο το πρώτο βήμα. Περιμένουμε τη διάλυση της κυβέρνησης και της Βουλής», δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Μουσαλάμ αλ Μπαράκ, που λαμβάνει μέρος στις εβδομαδιαίες διαδηλώσεις. «Δεν φοβόμαστε τίποτα παρά μόνον τον Θεό».

Στο εμιράτο του Περσικού Κόλπου έχει προκληθεί αναταραχή μετά την ανακάλυψη δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων στους λογαριασμούς βουλευτών. Ο πρωθυπουργός Σεΐχ Νάσερ αλ Μοχάμαντ αλ Σαμπάχ αρνείται να απαντήσει σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για τις κατηγορίες μεταφοράς κρατικών πόρων σε λογαριασμούς κυβερνητικών αξιωματούχων στο εξωτερικό. Παράλληλα, ο εμίρης του Κουβέιτ, Σεΐχ Σαμπάχ αλ Αχμάντ αλ Σαμπάχ, καλεί για «λήψη αυστηρότερων μέτρων ώστε να αποτραπεί τέτοιου είδους χαοτική συμπεριφορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.