Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Συρία: Πλήγμα με βομβίδες σε κτίριο του κόμματος Μπάαθ

Τουλάχιστον δύο αυτοπροωθούμενες βομβίδες έπληξαν κύριο κτίριο του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ στη Δαμασκό, σύμφωνα με κατοίκους της πρωτεύουσας της Συρίας, στην πρώτη επίθεση αντικαθεστωτικών στη Δαμασκό που αναφέρεται από τότε που άρχισε η εξέγερση κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ πριν από οκτώ μήνες.

«Η αστυνομία απέκλεισε το τετράγωνο στο οποίο βρίσκεται η πτέρυγα του Μπάαθ στη Δαμασκό. Όμως είδα καπνό να βγαίνει από το κτίριο και πυροσβεστικά οχήματα γύρω από αυτό», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από την αυγή και το κτίριο ήταν ως επί το πλείστον άδειο. Φαίνεται ότι (αυτή η επίθεση) αποσκοπούσε στο να δοθεί ένα μήνυμα στο καθεστώς», προσέθεσε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.