Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αίγυπτος: Χωρίς τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» η σημερινή διαδήλωση

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Αιγύπτου, η περισσότερο οργανωμένη πολιτική δύναμη της χώρας, ανακοίνωσαν ότι δε θα συμμετάσχουν στη μαζική διαδήλωση κατά του στρατιωτικού καθεστώτος, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Το Κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης που ίδρυσαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, ανακοίνωσε ότι έλαβε την απόφαση αυτή «φοβούμενο μήπως οδηγήσει το λαό σε νέες αιματηρές συγκρούσεις με ομάδες που επιδιώκουν την κλιμάκωση της έντασης», σύμφωνα με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε χθες βράδυ στην ιστοσελίδα του.

Το Κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης αναφερόταν στις τριήμερες αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και στους διαδηλωτές που στοίχισαν τη ζωή σε 26 ανθρώπους.

Το Κόμμα της Εελυθερίας και της Δικαιοσύνης κάλεσε το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων να συλλάβει και να δικάσει τους δράστες των «φρικτών εγκλημάτων» και να «σταματήσει την αιματοχυσία».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.