Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Αγνωστες πτυχές του Κιμ Γιονγκ Ιλ

The Guardian

1) Σύμφωνα με τον μύθο, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ γεννήθηκε το 1942, στους πρόποδες του «ιερού» όρους Παεκτού στην καλύβα του πατέρα του. Οι Σοβιετικοί, ωστόσο, ισχυρίζονταν ότι γεννήθηκε στο χωριό Βιατσκόγιε της Σιβηρίας.

2) Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 έκανε καλοκαιρινές διακοπές στη Μάλτα και λέγεται ότι παράλληλα διδασκόταν την αγγλική γλώσσα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της μικρής νησιωτικής χώρας, Ντομ Μίντοφ.

3) Το 1994, όταν διαδέχθηκε τον πατέρα του, Κιμ Ιλ Σουνγκ στην προεδρία της Β. Κορέας, του δόθηκαν περισσότεροι από 200 επίσημοι τίτλοι, όπως «Αστέρας – καθοδηγητής του 21ου αιώνα» και «Δοξασμένος στρατηγός που κατέβηκε από τους ουρανούς».

4) Οταν το 1994 δημιουργήθηκε το πρώτο γήπεδο γκολφ στην Πιονγιάνγκ, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε την τιμή να παίξει τον πρώτο γύρο. Στα πρακτικά καταχωρίσθηκε ότι πέτυχε 11 διαδοχικά «ιγκλ».

5) Λέγεται ότι το 1978 διέταξε την απαγωγή του διακεκριμένου Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Σιν Σανγκ Οκ και της ηθοποιού συζύγου του Τσόι Εούν Χι για την παραγωγή μιας «σοσιαλιστικής εκδοχής» της ταινίας «Γκοτζίλα».

6) Ιστοσελίδα της κυβέρνησης είχε κάποτε αναφέρει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ δεν έχει ποτέ ανάγκη να ουρήσει ή να αφοδεύσει.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.