Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Μέχρι το Σάββατο τα αποτελέσματα της γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ

Ο κ. Τόμιτς τόνισε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της συγκεκριμένης πηγής φυσικού αερίου.

Μέχρι το προσεχές Σάββατο η Noble Energy προτίθεται, σύμφωνα με τον διευθυντή της στην Κύπρο Τζον Τόμιτς, να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης στο 'οικόπεδο 12' της κυπριακής ΑΟΖ.
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κ. Τόμιτς τόνισε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της συγκεκριμένης πηγής φυσικού αερίου, πριν ανακοινωθεί επισήμως οτιδήποτε.Σημείωσε δε ότι η εταιρεία ελπίζει πως θα έχει στα χέρια της τα αποτελέσματα αυτά, τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Επίσης, ανέφερε ότι συντάσσεται ήδη η σχετική ανακοίνωση.

Σε ερώτηση αν η ανακοίνωση αυτή θα γίνει από κοινού με την Κυπριακή κυβέρνηση, ο κ. Τόμιτς είπε ότι η Noble συντονίζεται γενικότερα με τη Λευκωσία για όλα τα θέματα που αφορούν την ερευνητική γεώτρηση. Ωστόσο, απέφυγε να αναφέρει αν το κοίτασμα θα είναι στο επίπεδο των ανεπίσημων εκτιμήσεων, που είχαν γίνει πρόσφατα για 3 έως δέκα τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Τέλος παρέπεμψε εκ νέου στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης τις επόμενες μέρες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.