Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Δημοσίευμα για αποτροπή πυρηνικής καταστροφής στη Ρωσία το 2011

Αντιμέτωπη με μία πυρηνική καταστροφή ήρθε η Ρωσία στο τέλος του Δεκεμβρίου όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο που μετέφερε ατομικά όπλα, σύμφωνα με ρωσικό περιοδικό.

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εκείνη την ώρα και λίγο πριν ξεσπάσει πυρκαγιά όλα τα πυρηνικά όπλα είχαν ξεφορτωθεί από το υποβρύχιο «Εκατερίνεμπουργκ» και δεν υπήρχε κίνδυνος διαρροής.

Ωστόσο, το εβδομαδιαίο περιοδικό Vlast, επικαλούμενο πηγές από το ρωσικό ναυτικό, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στις 29 Δεκεμβρίου 2011 το υποβρύχιο μετέφερε 16 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους τύπου R-29, ο καθένας εκ των οποίων ήταν οπλισμένος με τέσσερις πυρηνικές κεφαλές. «Η Ρωσία, για μία ημέρα ήταν στο χείλος της μεγαλύτερης καταστροφής μετά το Τσερνόμπιλ», έγραψε το Vlast.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για στρατιωτικά ζητήματα, δεν σχολίασαν το δημοσίευμα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.