Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ο σκοτεινός ρόλος της Τουρκίας ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Ο σκοτεινός ρόλος της Τουρκίας στα τεκταινόμενα στη Συρία έχει αποκαλυφθεί πλήρως.Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz (επειδή κάποτε πρέπει να ευλογήσουμε και τα γένια μας , η είδηση αυτή αλιεύθηκε απο το Κουρδικό πρακτορείο Firatnews και αναρτήθηκε αμέσως απο τον Σάββα Καλεντερίδη-infognomonpolitics.blogspot.com/), οι δυνάμεις του Άσαντ συνέλαβαν 40 αξιωματικούς της ΜΙΤ, οι οποίοι ανακρίνονται για τη συμμετοχή τους στις «εξεγέρσεις». Η Άγκυρα, συνεχίζει να δηλώνει την ουδετερότητά της χωρίς φυσικά να μπορεί να πείσει κανέναν.
Ο αρθρογράφος της Γενίτσαγ Σαβάς Σουζέλ στην τακτική του στήλη υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν το Ιράν μέσω του Ισραήλ. Στην περίπτωση, όμως, αυτή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανεφοδιασμού με καύσιμα των ισραηλινών αεροσκαφών.

Το Ιράκ δεν φαίνεται πρόθυμο να διαθέσει τον εναέριο χώρο του για το σκοπό αυτό, έτσι οι ΗΠΑ στρέφονται τώρα προς την Τουρκία. Ο αρθρογράφος ισχυρίζεται ότι ο υπουργός εξωτερικών κ. Νταβούτογλου, κατά την πρόσφατη σύντομη και μυστική επίσκεψη του στις ΗΠΑ συζήτησε μα αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ τον τρόπο που θα γίνει ο ανεφοδιασμός των ισραηλινών αεροσκαφών.

Φυσικά, επισημαίνει ο κ. Σουζέλ, η Άγκυρα διαρρηγνύει τα ιμάτια της για να τονίσει την αντίθεση της σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του Ιράν. Αλλά, οι δηλώσεις της πέφτουν στο κενό επειδή έκανε τα ίδια και στην περίπτωση της Λιβύης.Κοσμογονικές αλλαγές σχεδιάζονται για τη γειτονιά μας, αλλά η Αθήνα είναι απούσα και επιδεικτικά αδιάφορη…
http://www.elzoni.gr/html/ent/983/ent.18983.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.