Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Διαμαρτυρία του Ιράν στον ΟΗΕ για το «πολεμικό παιχνίδι» του Ισραήλ

Η Τεχεράνη κατηγορεί το Ισραήλ πως δολοφονεί Ιρανούς πυρηνικούς επιστήμονες.
Το Ιράν κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι δολοφονεί Ιρανούς πυρηνικούς επιστήμονες στο πλαίσιο ενός «πολεμικού παιχνιδιού», αρνούμενο ωστόσο ότι έχει διαδραματίσει ρόλο στις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον ισραηλινών διπλωματικών αποστολών σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

«Το Ιράν έχει πληγεί από τρομοκρατικές ενέργειες συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας πολλών πυρηνικών επιστημόνων του λόγω της σιωπηρής και σαφούς υποστήριξης του ισραηλινού καθεστώτος προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις», τονίζει ο Ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μοχαμάντ Χαζάι σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Οι ενέργειες αυτές καθώς και οι κατηγορίες κατά της Τεχεράνης, αποτελούν μέρος ενός γενικότερου πολεμικού παιχνιδιού του Ισραήλ κατά του Ιράν», τονίζει στην επιστολή του ο Ιρανός αξιωματούχος.

Το Ισραήλ κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ότι βρίσκεται πίσω από πολλές βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των διπλωματικών του αποστολών στην Ινδία, τη Γεωργία και την Ταϊλάνδη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.