Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πακιστάν: 5 νεκροί από έκρηξη σε συνάντηση φυλών, εχθρικών προς τους Ταλιμπάν

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο βορειοδυτικό Πακιστάν από την έκρηξη βόμβας στη διάρκεια μιας συνάντησης αρχηγών φυλών εχθρικών προς τους Ταλιμπάν που συνδέονται με την αλ Κάιντα και οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για μία σειρά εξαιρετικά φονικών επιθέσεων, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι Γηραιοί (αρχηγοί φυλών και προεστοί) πραγματοποιούσαν συνάντηση σε ένα χωριό την Γκατσέενα, στην επαρχία Μπαζαούρ, ένα από τα προπύργια των πακιστανών Ταλιμπάν, αλλά και στελεχών και ξένων μαχητών της αλ Κάιντα.

«Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας που πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό στη διάρκεια μίας συνάντησης των Γηραιών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ταρίκ Χαν, ένας αξιωματούχος των αρχών της επαρχίας Χαρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαζαούρ.

«Στη συνάντηση έπαιρναν μέρος περίπου 10 άνθρωποι και τρεις έχουν τραυματιστεί», συνέχισε διευκρινίζοντας ότι οι συμμετέχοντες σε αυτή τη συνάντηση υποστήριζαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να καταπολεμήσει του Ταλιμπάν, τους οποίους κατηγορούν ότι εξαπέλυσαν την επίθεση.

Και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο την επίθεση και τον αριθμό των νεκρών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.