Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Πολύνεκρη τουρκική επιχείρηση κατά του ΡΚΚ

'Εξι αστυνομικοί και έξι κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων που σημειώνονται από προχθές, Τρίτη, ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και σε αντάρτες του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική Τουρκία, έγινε γνωστό σήμερα από πηγή τοπικής υπηρεσίας ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικοί συμμετείχαν στις υποστηριζόμενες από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα επιχειρήσεις στους πρόποδες του όρους Τσουντί, στην επαρχία Σιρνάκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν δήλωσε χθες το βράδυ ότι πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις αυτές.

Χθες, ένας έκτος αστυνομικός και έξι κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν κατά την τουρκική επιχείρηση εναντίον ομάδας ανταρτών που κρύβονταν στην ορεινή αυτή περιοχή.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις και τους αντάρτες του ΡΚΚ σημειώθηκαν μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στην περιοχή με αφορμή το Κουρδικό Νέο 'Ετος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.