Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ρωσικό πετρέλαιο εισάγει η Ελλάδα, αντικαθιστώντας το ιρανικό

Πετρέλαιο από τη Ρωσία αγοράζει η Ελλάδα, καθώς προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από το ιρανικό πετρέλαιο, εν όψει του εμπάργκο.Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο traders της αγοράς, τα Ελληνικά Πετρέλαια αγόρασαν ένα φορτίο ρωσικού αργού πετρελαίου από την Vitol.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είχε στραφεί στο ιρανικό πετρέλαιο πέρυσι, παρά τις πιέσεις από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες να διακόψει τις εμπορικές της σχέσεις με το Ιράν, καθώς η Δύση ενέτεινε τις πιέσεις προς την Τεχεράνη, για τη διακοπή του πυρηνικού της προγράμματος.

Για κάποιους από τους μήνες του 2011, τουλάχιστον το ένα δεύτερο των ελληνικών εισαγωγών πετρελαίου ήταν από το Ιράν, καθώς άλλοι προμηθευτές έκλειναν την πόρτα στην Ελλάδα και οι τράπεζες αρνούνταν να χρηματοδοτήσουν τις αγορές, υπό το φόβο μιας χρεοκοπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.