Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Απειλεί με κατάρριψη του βορειοκορεατικού διαστημικού πυραύλου η Σεούλ

Η Σεούλ θα καταρρίψει τον βορειοκορεατικό πύραυλο εάν αυτός απειλήσει τα εδάφη της.
Η Νότια Κορέα θα καταρρίψει βορειοκορεατικό πύραυλο, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να εκτοξευθεί στα μέσα Απριλίου, αν αυτός παρεκκλίνει της πορείας του και περάσει σε νοτιοκορεατικό έδαφος, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

«Προετοιμάζουμε τα μέσα για την παρακολούθηση της τροχιάς του πυραύλου και θα τον καταρρίψουμε αν παρεκκλίνει της προβλεπόμενης πορείας και υπάρξει πιθανότητα να πέσει το έδαφός μας», τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Νότια Κορέα και ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την δραστηριότητα στην βορειοκορεατική βάση Τονγκτσάνγκ-ρι, από όπου αναμένεται να εκτοξευθεί το διάστημα 12 ως 16 Απριλίου πύραυλος, ο οποίος θα θέσει σε τροχιά δορυφόρο για ειρηνικούς σκοπούς, σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ.

Η Σεούλ ανησυχεί μήπως ο πρώτος όροφος του πυραύλου που θα αποκολληθεί και θα πέσει στην Κίτρινη Θάλασσα ανάμεσα στη Νότια Κορέα και την Κίνα, καταπέσει στο έδαφός της, διευκρίνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Τις ίδιες ανησυχίες εκφράζει και η Ιαπωνία. Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να διατάξει επισήμως την καταστροφή του βορειοκορεατικού πυραύλου σε περίπτωση που θα απειλήσει τα ιαπωνικά εδάφη.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.