Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Αρνείται να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο στρατηγός Μπασμπούγ

Ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ αρνείται να υπερασπιστεί τον εαυτό του, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας ως «κωμικές» .

Ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ δήλωσε σήμερα ότι δεν θα υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στις κατηγορίες για τρομοκρατία που αντιμετωπίζει, τις οποίες χαρακτήρισε «κωμικές» και ζήτησε να εξεταστεί η υπόθεσή του από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Μπασμπούγ, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης, δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν τρέφει κανέναν σεβασμό απέναντι στο κατηγορητήριο και ότι οι εις βάρος του κατηγορίες στρέφονται κατά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και συνιστούν σοβαρή προσβολή προς το κράτος.

«Θεωρώ αδικία προς τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και τον βαθμό που έχω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου ενώπιόν σας. Επομένως δεν θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου και δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις», είπε ο Μπασμπούγ ενώ περίπου 40 παρευρισκόμενοι στην αίθουσα του δικαστηρίου τον χειροκροτούσαν.

Ο Μπασμπούγ, αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων από το 2008 ως το 2010, κατηγορείται ότι ήταν επικεφαλής ενός μυστικού δικτύου με την ονομασία «Εργκενεκόν», το οποίο φέρεται ότι βρισκόταν πίσω από μια σειρά αναπόδεικτων μέχρι σήμερα συνωμοσιών κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δίκη ενός ανώτατου αξιωματούχου του στρατού θεωρούνταν αδιανόητη προτού ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αναλάβει τον έλεγχο του στρατού ο οποίος κυριαρχούσε στην Τουρκία επί δεκαετίες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.