Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Για κράτηση δύο Τούρκων δημοσιογράφων κατηγορεί τη Συρία ο Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε σήμερα εξηγήσεις από το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ- Άσαντ για την τύχη δύο Τούρκων δημοσιογράφων που έχουν εξαφανιστεί στη Συρία εδώ και περισσότερο από ένα μήνα και κρατούνται, σύμφωνα με τον ίδιο, από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας.

«Αυτή τη στιγμή, δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια Σύρων, σαν να είναι αιχμάλωτοι πολέμου. Είναι δημοσιογράφοι και εξακολουθούν να μην έχουν απελευθερωθεί. Η Συρία πρέπει να απαντήσει αμέσως σ' αυτό», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Ο ανεξάρτητος εικονολήπτης Χαμίτ Τσοσκούν και ο δημοσιογράφος Αντέμ Οζκοζέ της ισλαμιστικών τάσεων εφημερίδας «Μιλάτ», μπήκαν στη Συρία στις αρχές Μαρτίου για να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ για την κατάσταση σ' αυτή τη γειτονική της Τουρκίας χώρα.

Εθεάθησαν για τελευταία φορά στις 9 Μαρτίου κοντά στην Ιντλέμπ (βορειοδυτική Συρία), ένα προπύργιο των ανταρτών κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, επικαλούμενο τοπικές συριακές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσε πως οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από μια φιλοκυβερνητική ένοπλη οργάνωση και παραδόθηκαν στη συνέχεια στις συριακές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ωστόσο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δεν επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία.

«Δυστυχώς αγνοούμε πού βρίσκονται, δεν διαθέτουμε επιβεβαιωμένες σχετικές πληροφορίες. Όμως εργαζόμαστε μέρα-νύχτα για να τους ξαναβρούμε και να τους ξαναφέρουμε σώους και αβλαβείς στην Τουρκία», είχε δηλώσει στις 19 Μαρτίου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.