Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Γενοκτονία των Αρμενίων: Ο Cem Özdemir, ηγέτης των Γερμανών Πράσινων: «Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την πολιτική της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων»

Στις 21 Απριλίου, στην εκκλησία Αγίου Πέτρου στο Αμβούργο, τιμήθηκε η 97η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στην παρουσία περισσότερων από 700 ανθρώπους. Ανάμεσα στους επισκέπτες, ο ηγέτης των Γερμανών Πρασίνων, τουρκικής καταγωγής, Cem Özdemir. Κατά την ομιλία του ο Cem Özdemir κάλεσε την κυβέρνηση της Τουρκίας να σταματήσει την πολιτική της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων και ενθάρρυνε την τουρκική κοινωνία των πολιτών να επανεξετάσει και να αναλύσει «αυτές τις τραγικές σελίδες της ιστορίας της». Ο Ertan Tobrk, ο ηγέτης της κοινότητας των Κουρδών Αλεβιτών στη Γερμανία δήλωσε από τη πλευρά του ότι ο λαός του είχε αναγνωρίσει και καταδικάσει τη γενοκτονία των Αρμενίων που διεξήγαγε η τουρκική κυβέρνηση. Ένας εκπρόσωπος της κοινότητας των Ασσυρίων-Χαλδαίων στη Γερμανία καταδίκασε επίσης την Τουρκία για την γενοκτονία. Ο Armen Mardirosian, Πρέσβης της Αρμενίας στην Γερμανία μίλησε επίσης σε αυτή την εκδήλωση. Η χορωδία «Gayane» που αποτελείται από Αρμένιους, Γερμανούς και οι Τούρκους ερμηνεύσε ευρωπαϊκά και αρμενικά τραγούδια. Krikor Amirzayan Πηγή http://infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.