Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τουλάχιστον 22 νεκροί χθες σε μάχες στη νότια Υεμένη


Τουλάχιστον 22 ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις και μια αεροπορική επιδρομή χθες το πρωί στη νότια Υεμένη, όπου κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται εναντίον ανταρτών που φέρονται ότι συνδέονται με την αλ Κάιντα, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο και κατοίκους της περιοχής.
Περίπου 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες βόρεια της πόλης Τζάαρ, στην επαρχία Αμπιάν, που ελέγχεται από τους ισλαμιστές μαχητές από το 2011, όταν η Άνσαρ αλ Σαρία ("Υπέρμαχοι του Ισλαμικού Νόμου") εκμεταλλεύτηκαν το χάος που επικρατούσε εν μέσω της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του προέδρου Άλι Αμπντάλα αλ Σάλεχ και κατέλαβαν μεγάλες εκτάσεις στο νότο, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας της Αμπιάν, της Ζιντζιμπάρ.
Αυτό τον μήνα, οι κυβερνητικές δυνάμεις διεξάγουν μια εκτεταμένη επιχείρηση για την ανάκτηση των εδαφών που ελέγχει η Άνσαρ αλ Σαρία, με τη συνδρομή των ΗΠΑ.
Το Σάββατο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 63 αντάρτες, περιλαμβανομένων πολλών Σομαλών, στην Ζιντζιμπάρ, όπου ο στρατός ανακατέλαβε σημαντικές θέσεις, είπε ένας αξιωματούχος.
Εξάλλου, οι σοροί επτά ανταρτών μεταφέρθηκαν από ένα εργοστάσιο δυτικά της Τζάαρ που η Άνσαρ αλ Σαρία χρησιμοποιεί ως βάση μετά την επίθεση ενός μαχητικού αεροσκάφους της πολιτικής αεροπορίας της Υεμένης το βράδυ του Σαββάτου, είπαν κάτοικοι.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.