Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Αντίθετες σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία η Ρωσία και η Κίνα

Η Μόσχα και το Πεκίνο αντιτίθενται σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Η Ρωσία είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και θεωρεί πρώιμο για το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να εξετάσει νέα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης στην παρούσα φάση, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ.
Την αντίθεσή του σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία επανέλαβε σήμερα και το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.
Ο εκπρόσωπός του Λιου Γουεϊμίν δεν διευκρίνισε αν η Κίνα θα απελάσει Σύρους διπλωμάτες μετά την ανάλογη κίνηση στην οποία προέβησαν πολλές δυτικές κυβερνήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο αμάχων στη Συρία.
«Δεν πληροφορήθηκα να υπήρξε κάποιος αντίκτυπος στη συριακή πρεσβεία στην Κίνα», είπε ο Λιού στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε χθες ότι δεν αποκλείεται η στρατιωτική επέμβαση με την προϋπόθεση αυτή να πραγματοποιηθεί με βάση απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η χώρα του θα ασκήσει πίεση για μια «νέα δέσμευση» του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με την κατάσταση στη Συρία.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.