Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Προσπάθεια ανακατάληψης της Ζινζιμπάρ στην Υεμένη

Πολλά θύματα στο στρατό και τους αντάρτες.

 Προελαύνει διαρκώς ο κυβερνητικός στρατός, στην προσπάθειά του να ανακαταλάβει τη Ζινζιμπάρ στη νότια Υεμένη, εντείνοντας την επίθεση που ξεκίνησε από το Σάββατο 12 του μηνός, με συνδυασμό βομβαρδισμών «από ξηράς, θαλάσσης και αέρος» της πόλης που κατέχει η Αλ Κάιντα για περίπου 12 μήνες.

«Σήμερα βομβαρδίστηκε εντατικά η 'Πλατεία Μαρτύρων' στην είσοδο της Ζινζιμπάρ», ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη Σαναά. Υπάρχουν 12 στρατιώτες νεκροί παραδέχεται κυβερνητικό ανακοινωθέν. 'Όμως, προσθέτει η ίδια πηγή, υπάρχουν επίσης 37 αντάρτες νεκροί.

Η Ζινζιμπάρ είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν. Οι συνεργαζόμενοι με την Αλ Κάιντα αντάρτες αυτοαποκαλούμενοι «Οπαδοί της Σαρία – του ισλαμικού νόμου» από το θέρος του '11 και μετά την ελέγχουν πλήρως, έχοντας την ως 'ορμητήριο' για τη δράση τους στην γύρω παραθαλάσσια περιοχή. Οι ανταλλαγές πυρών είναι τόσο σφοδρές, που γίνονται αντιληπτές και στο 'Αντεν, αν και αυτό απέχει οδικώς περίπου 40 λεπτά απ την Ζινζιμπάρ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.