Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Στήριξη του προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Την υποστήριξη της Τουρκίας για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, εξέφρασε για μία ακόμη φορά, ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο οποίος πραγματοποιεί, σήμερα, επίσκεψη στα Σκόπια.

 Μιλώντας στη Βουλή της ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου σημείωσε ότι η ΠΓΔΜ έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και εξέφρασε την άποψη ότι αυτό μπορεί να συμβεί το επόμενο διάστημα.

«Η ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ κολλάει σε κάποια εμπόδια. Εμείς εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξΉ μας για την ένταξη της χώρας στη Συμμαχία και θα συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Θεωρούμε ότι το αίτημα ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ είναι δίκαιο και μία τέτοια εξέλιξη θα συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στο χώρο των Βαλκανίων» ανέφερε ακόμη ο κ.Τσιτσέκ.

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης σημείωσε ότι κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τις άριστες φιλικές σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ και την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ Τράικο Βελιάνοφσκι ευχαρίστησε τον κ.Τσιτσέκ για την επίσκεψή του αυτή στα Σκόπια και για την υποστήριξη που παράσχει η Τουρκία στη χώρα του.

ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης θα συναντηθεί ακόμη στα Σκόπια και με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.