Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η Αλ Κάιντα καλεί σε ανατροπή του καθεστώτος στη Σ. Αραβία

Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι κάλεσε σήμερα τον λαό της Σαουδικής Αραβίας να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αραβικής Άνοιξης στην Αίγυπτο και τη Λιβύη και να αποτινάξει το μοναρχικό καθεστώς της χώρας τους, μεταδίδει σήμερα ο εξειδικευμένος αμερικανικός ιστότοπος SITE.

 «Γιατί εσείς δεν ξεσηκώνεστε, εσείς τα τέκνα των πανίσχυρων και περήφανων φυλών που αψηφούν τον κίνδυνο, προκειμένου να θέσετε τέλος στον εξευτελισμό και την καταπίεση;», τονίζει σε διαδικτυακό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο αλ Ζαουάχρι, σύμφωνα με τη μετάφραση του αμερικανικού δικτύου παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων.

Το βίντεο, διάρκειας έξι λεπτών και 19 δευτερολέπτων, γυρίσθηκε τον Φεβρουάριο, ή τον Μάρτιο, και αναρτήθηκε στις τζιχαντιστικές ιστοσελίδες σήμερα, τονίζει το SITE.

Στην έναρξή του εμφανίζεται η εικόνα του μονάρχη Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας πλάι στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ και τους Αμερικανούς προέδρους Τζορτζ Μπους και Μπαράκ Ομπάμα.

Στο μήνυμά του, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα τονίζει πως «πριν έναν χρόνο σχεδόν οι αραβικοί λαοί ξεσηκώθηκαν κατά των ηγετών τους. Ξεσηκώθηκαν στη Δύση, στον Νότο, στον Βορρά και εσείς, εσείς ούτε που κουνηθήκατε. Ευγενείς αδελφοί μου, γιατί εσείς είσθε υπομονετικοί με τη βασιλεία της οικογένειας αλ Σαούντ, όταν είναι ένα από τα πιο διεφθαρμένα καθεστώτα;».

Στο βίντεό του, ο αλ Ζαουάχρι επικρίνει δριμύτατα το σαουδαραβικό καθεστώς διότι άνοιξε τις πύλες της χώρας στις αμερικανικές δυνάμεις, διότι φυλάκισε τζιχαντιστές και διότι έχει διασπείρει την ανηθικότητα στα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.