Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη Αχμεντινετζάντ σε Βολιβία, Βραζιλία και Βενεζουέλα

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στη Βραζιλία για να παρευρεθεί στη σύνοδο αειφόρου ανάπτυξης Rio+20, ενώ θα επισκεφθεί ακόμα τη Βολιβία και τη Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσε η ιρανική προεδρία.
Ο Αχμεντινετζάντ θα παραμείνει δύο ημέρες στη Βραζιλία, όπου «θα συναντηθεί με έναν αριθμό παγκόσμιων ηγετών» στο περιθώριο της συνόδου, πρόσθεσε η προεδρία.
Ο Ιρανός πρόεδρος, που αναμένεται να αναχωρήσει αύριο Δευτέρα από την Τεχεράνη, θα πραγματοποιήσει επίσης επίσκεψη στη Βολιβία, όπου θα συζητήσει «για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων» με τον πρόεδρο Έβο Μοράλες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Στην επιστροφή, θα κάνει μια «σύντομη» επίσκεψη στη Βενεζουέλα για συνομιλίες με τον πρόεδρο Ούγκο Τσάβες.
Το Ιράν, στο οποίο οι δυτικές χώρες και οι σύμμαχοί τους έχουν επιβάλλει κυρώσεις εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος, προσπαθεί να αναπτύξει πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς με άλλες χώρες εκτός της δυτικής σφαίρας επιρροής και γι' αυτό έχει στραφεί στη Λατινική Αμερική και κυρίως στη Βενεζουέλα, ο πρόεδρος της οποίας έχει μεταβεί 9 φορές στην Τεχεράνη σε διάστημα 13 ετών.
Στην τελευταία του περιοδεία στη Λατινική Αμερική τον προηγούμενο Ιανουάριο ο Αχμεντινετζάντ είχε επισκεφθεί τη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα, τον Ισημερινό και την Κούβα.
Η τελευταία επίσκεψη του Ιρανού προέδρου στη Βραζιλία είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2009, οπότε είχε επισκεφθεί τον Ισημερινό και τη Βενεζουέλα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.