Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ρωσία: Ανώτατος εισαγγελέας απείλησε να σκοτώσει δημοσιογράφο



 Ο εκδότης μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της ρωσικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον ανώτατο εισαγγελέα της χώρας ότι απείλησε να σκοτώσει έναν από τους δημοσιογράφους του.

 Ο Ντιμίτρι Μουράτοφ, εκδότης της Νοβάγια Γκαζέτα, υποστηρίζει σε ανοικτή επιστολή του ότι ο επικεφαλής της ρωσικής Επιτροπής Ερευνών, Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, διατύπωσε την παραπάνω απειλή κατά του δημοσιογράφου, Σεργκέι Σοκoλώφ, μετά από άρθρο του τελευταίου στις 4 Ιουνίου με το οποίο κατηγορούσε τον ανώτατο εισαγγελέα ότι απέτυχε να τιμωρήσει επαρκώς τους υπεύθυνους για τις δολοφονίες 12 ατόμων το 2010, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, από μια συμμορία στη νότια Ρωσία.

Ο εκδότης αναφέρει ότι οι σωματοφύλακες του κ. Μπαστρίκιν έβαλαν τον δημοσιογράφο σε ένα αυτοκίνητο την ίδια ημέρα που δημοσιεύτηκε το άρθρο και τον οδήγησαν σε ένα δάσος, όπου σύμφωνα με τον κ. Μουράτοφ, ο ανώτατος εισαγγελέας διατύπωσε την παραπάνω απειλή.

Ο εκδότης της εφημερίδας ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος Σεργκέι Σοκολώφ εγκατέλειψε την χώρα μετά το περιστατικό.

Η ρωσική Επιτροπή Ερευνών αρνήθηκε να σχολιάσει την επιστολή του εκδότη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.