Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Νέοι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι



Δημοσίευση : 27 Iουλίου 2012
Ελικόπτερα βομβάρδισαν συνοικίες στο Χαλέπι.


Πολλές συνοικίες της πόλης Χαλέπι βομβαρδίστηκαν σήμερα το πρωί από ελικόπτερα των δυνάμεων του καθεστώτος, οι οποίες πρετοιμάζουν την τελική επίθεση κατά των ανταρτών στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα ελικόπτερα βομβάρδισαν τις συνοικίες Σαλαχεντίν, αλ-Αζαμιγέ, Μπουστάν ελ-Κασρ, αλ-Μασάντ και αλ-Σουκάρι.
Εξάλλου, σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και τους αντάρτες στη συνοικία αλ-Τζαμιλιγέ, στο κέντρο της πόλης, στη συνοικία Μαχατάτ Μπαγκντάντ και στην πλατεία Σαανταλάχ αλ- Τζαμπίρι.
Στη συνοικία Σαλαχεντίν, εκατοντάδες αντάρτες πρετοιμάζονται για τη μεγάλη επίθεση του στρατού.
Πολλά ελικόπτερα πετούν πάνω από τη συνοικία αυτή, οι κάτοικοι της οποίας-κυρίως γυναίκες και παιδιά- την εγκαταλείπουν μαζικά, συχνά με φορτηγά.
Χθες, 164 άνθρωποι σκοτώθηκαν-84 πολίτες, 43 στρατιώτες και 37 αντάρτες- σ' ολόκληρη τη Συρία.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.