Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Αμερικανικός στρατιωτικός σταθμός στην Πολωνία


Το Πεντάγωνο στέλνει αεροπορικό απόσπασμα για να σταθμεύσει στην Πολωνία.
Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν στην Πολωνία ένα αεροπορικό απόσπασμα το οποίο θα υποστηρίζει την περιοδική απογείωση καταδιωκτικών και μεταγωγικών αεροσκαφών από το φθινόπωρο, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.
Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνάντηση στην Ουάσινγκτον του υπουργού Άμυνας Λίον Πανέτα και του Πολωνού ομολόγου του Τόμας Σιεμόνιακ.
Το απόσπασμα, του οποίου ο αριθμός των στρατιωτών δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, θα αφιχθεί αυτό το φθινόπωρο για να υποστηρίξει την τρίμηνη ανάπτυξη αεροσκαφών F-16 και C-130 που θα αρχίσει από το 2013», τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.
Είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες θα σταθμεύσουν σε πολωνικό έδαφος, πρόσθεσε ο Λιτλ υπογραμμίζοντας ότι αυτό «θα επιτρέψει τη στενότερη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».
Στη συνάντησή τους οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης για τη συνδρομή της Πολωνίας στο διεθνή συνασπισμό στο Αφγανιστάν, όπου σχεδόν 2.500 Πολωνοί στρατιώτες βρίσκονται στην ανατολική επαρχία Γαζνί και για τη συμμετοχή της Βαρσοβίας στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ.
Η Πολωνία και η Ρουμανία αναμένεται να δεχτούν η καθεμία στο έδαφός τους έως το 2018 ένα αμυντικό πυραυλικό σύστημα με βάση πυραύλων αναχαίτισης, ενώ ένα σύστημα ραντάρ έχει εγκατασταθεί στην Τουρκία.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.