Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Συνεργασία με τους Κούρδους επιζητεί η συριακή αντιπολίτευση


Ο πρόεδρος του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου προσπαθεί να πείσει τους Κούρδους του Ιράκ να ενταχθούν στην οργάνωσή του.
Ο πρόεδρος του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου, κυριότερης συμμαχίας της συριακής αντιπολίτευσης, Αμπντελ Μπάσετ Σάιντα επισκέπτεται το ιρακινό Κουρδιστάν σε μια προσπάθεια να πείσει του Κούρδους ηγέτες της χώρας να ενταχθούν στην οργάνωση του, ανακοίνωσε Κούρδος αξιωματούχος της Συρίας.
«Ο Αμπντελ Μπάσετ Σάιντα έφτασε το βράδυ της Κυριακής στο Αρμπίλ (βόρειο Ιράκ) και θα συναντηθεί με πρόεδρο της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί και άλλους Κούρδους ηγέτες», σήμερα Δευτέρα, δήλωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Κουρδικού Συμβουλίου, που συγκεντρώνει τα κουρδικά κόμματα της Συρίας.
«Ο Σάιντα θέλει να καταλήξει σε συμφωνία με τους Κούρδους ηγέτες ώστε να ενταχθούν στο Εθνικό Συριακό Συμβούλιο», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Εθνικού Κουρδικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελείται από το Εθνικό Κουρδικό Συμβούλιο και το Λαϊκό Συμβούλιο του Δυτικού Κουρδιστάν, συριακή οργάνωση που πρόσκειται στους Κούρδους αντάρτες της Τουρκίας.
Ο Σάιντα είχε πραγματοποιήσει μυστική επίσκεψη στο Κουρδιστάν για να συναντηθεί με τον Μπαρζανί μόλις ανέλαβε την προεδρία του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου τον Ιούνιο.
Περίπου δύο εκατομμύρια Κούρδοι ζουν στη Συρία και ο ίδιος ο Σάιντα είναι Κούρδος.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.