Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Συρία: Αυτομόληση πρώην στενού συνεργάτη του Άσαντ


Πρώην στενός συνεργάτης του Άσαντ που αυτομόλησε καλεί το στρατό να καταγγείλει τα εγκλήματα του καθεστώτος.
Ο ταξίαρχος Μανάφ Τλάς που αυτομόλησε από τις ελεγχόμενες από το καθεστώς Άσαντ, δυνάμεις του συριακού στρατού, κάλεσε την Τρίτη τη στρατιωτική ηγεσία να καταγγείλει αυτά που περιγράφονται ως εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου.
«Απευθύνομαι σε εσάς ... ως ένας από τους γιους του Συριακού Αραβικού Στρατού που απορρίπτει την εγκληματική συμπεριφορά αυτού του διεφθαρμένου καθεστώτος. Οι έντιμοι άνθρωποι στο στρατό δεν θα δεχθούν αυτά τα εγκλήματα» δήλωσε ο ταξίαρχος Τλάς στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.
Είναι η πρώτη δημόσια δήλωση του ταξίαρχου Μανάφ Τλάς που ήταν μέλος του στενού κύκλου του προέδρου Άσαντ και ανώτερος αξιωματικός της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, αλλά αυτομόλησε στις αρχές του μήνα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.