Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Αυτό είναι το πυρηνικό εργοστάσιο της 'Ακκουγιου της Τουρκίας.


Αυτό είναι το πυρηνικό εργοστάσιο της 'Ακκουγιου της Τουρκίας.
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Το ΟnAlert αποκαλύπτει τα σχέδια του πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου που θα κατασκευάσει η Τουρκία στην περιοχή Άκκουγιου στη Νότια Τουρκία.Ο διευθυντής της ρωσικής εταιρείας που θα κατασκευάσει το σταθμό, Αλεξάντερ Σουπέρφιν αποκάλυψε τα τρισδιάστατα σχέδια του πυρηνικού σταθμού. Το πυρηνικό εργοστάσιο θα χτιστεί στην Μερσίνη, στην περιοχή Γκιούλναρ, και θα βρίκσεται ακριβώς δίπλα απο τη θάλασσα.
 



Οι Ρωσοι υποστηρίζουν πως ο αντιδραστήρας θα κατασκευαστεί έτσι ώστε να αντέψει σε σεισμούς 9 Ρίχτερ. Ο πυρηνικός σταθμός θα αποτελείται απο 4 μονάδες παραγωγής που θα παράγουν 1200 ΜW η κάθε μια με τη συνολική ισχύ να φτάσει τα 4800 MW. H ψύξη του πυρηνικού σταθμού θα γίνεται με νερό θαλάσσης. 


Ο Σουπερφιν αναφέρει πως το κόστος κατασκευής του Άκκουγιου προβλέπεται περίπου να φτάσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια αλλά υπάρχουν προσπάθειες για μείωση του κόστους. Τα πρώτα θεμέλια του πυρηνικού εργοστασίου αναμένεται να μπουν το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.