Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Νέα διαμεσολαβητική προσπάθεια Άναν στη Συρία


Ο Άναν προωθεί τις μεσολαβητικές προσπάθειες παρότι «θεωρείται αποδιοπομπαίος τράγος».
Ο διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία Κόφι Άναν συνεχίζει τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση παρότι θεωρείται αποδιοπομπαίος τράγος για την αποτυχία να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, δήλωσε σήμερα πηγή προσκείμενη στις μεσολαβητικές προσπάθειες.
Ο Άναν και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν συναντώνται σήμερα στο Λονδίνο για συνομιλίες που αφορούν το μέλλον των μεσολαβητικών προσπαθειών και την αποστολή των παρατηρητών στη Συρία, ενώ η «Ομάδα Δράσης» για τη Συρία ίσως συναντηθεί εκ νέου και σύντομα αλλά όχι σε επίπεδο υπουργών, τόνισε η ίδια πηγή.
Η πηγή χαρακτήρισε «καταστροφικό» το τελευταίο βέτο στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ωστόσο τόνισε ότι είναι ενθαρρυντικό που συνεργάζονται προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, αν και πρέπει να σπεύσουν για να συγκροτήσουν μια συνεκτική ομάδα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.